måndag 29 juli 2013

Egen majonnäs

Fick för mig att halv tio en måndag kväll göra en egen majonnäs!
Super enkelt och liiiiite nyttigare än en köpe majonnäs. I alla fall vet man vad man stoppar i sig :)

Ingredienser: 
* 2 äggulor
*1/2 tsk vitvinsvinäger
*1/2 tsk citronjuice
*1 - 1 1/2 tsk Dijonsenap (smaka av) 
*2 dl Rapsolja
*1 dl olivolja
*Salt och peppar 1/2 tsk ca

Vispa ihop äggulor med vitvinsvinäger, citronjuice, dijon och salt och peppar i en bunke.
Tillsätt sedan liiite olja i taget så det inte skär sig. Vispa tills såsen blir tjock och ljus.Smaka av med
salt och peppar.

Tänk på att alla ingredienser ska ha samma temperatur och ta de lugnt med oljan. :) 
Håller ca 3-4 dagar i kylskåp. 

Resultatet:
Väldigt gott:)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar